canstockphoto28416861 (1)

Rehab

Kiropraktik och rehabilitering

Vid nybesöket samtalar vi kring dina besvär och utför noggranna undersökningar och gör olika biomekaniska, neurologiska och ortopediska tester innan behandlingen påbörjas. Vid behandlingstillfällena rättar jag till de olika funktionsstörningar som undersökningen visar och arbetar med de strukturer som ger dig besvären med olika tekniker. Vilken teknik som används beror på vad dina besvär orsakats av och vilken diagnos som ställs.

När vi påbörjat behandlingen och hjälpt kroppen på traven att hitta tillbaka till rörlighet och funktion igen, är det ofta gynnsamt att aktivera de delar som orsakat dina besvär från början. Det är viktigt att du får riktade övningar som är effektiva för just dig och dina besvär, så att du inte bara tränar på generellt utan en plan.

Severe hip pain

Skräddarsydd rehabilitering

Parallellt med behandlingssessionerna får du nästan alltid skräddarsydda rehabiliteringsövningar att utföra. De är alltid noga utvalda för just dig personligen. Det kan röra sig om olika individuellt anpassade stretchövningar, styrkeövningar, hållningsövningar, funktionella rörelseövningar, andningsteknik eller annat som just du behöver för det du söker för. Samarbetet oss emellan blir ett framgångsrikt recept för att få bukt med din värk, smärta och andra besvär i rörelseapparaten. Nu och på lång sikt.

Personlig Träning

Vi erbjuder även individuell träning av duktiga och erfarna PT i vår lugna träningssal. Här får du pedagogisk, professionell guidning. Både för att rehabilitera en skada, som en fortsättning efter analysen och behandlingen hos kiropraktorn eller om du helt enkelt bara vill plocka fram ditt bästa jag!

En väl värd investering för din kropp nu och på lång sikt.

physiotherapist helps a patient to restore movement

Goda råd, smarta tips och egna verktyg

Efter avslutad behandlingsserie hos kiropraktorn får du även olika tips och verktyg att använda för att minska risken för att återfå besvären igen. Alla är vi olika och inga generella svar finns, därför är allt individuellt anpassat till just din unika kropp och dina förutsättningar. Vi utför inga ”löpande-band-behandlingar” eller standardbehandlingar. Allt är anpassat till dig som individ!

Vi följer dig hela vägen

Vi håller en kontinuerlig dialog kring resultaten och följer sedan upp hur det går för dig för varje återbesök, för att eventuellt justera rehabiliteringen för bästa resultat. Vi ger dig övningar i rätt ordning successivt beroende på vad som är bäst i just ditt unika fall.

Efter behandlingsserien rekommenderar vi ofta ett uppföljande återbesök längre fram i tiden, för att stämma av att att håller sig i schack, där vi avslutade sist. Och för att ytterligare minska risken för att återfå besvären.

canstockphoto20192349

Tycker du det tilltalar dig så har du hittat rätt! Välkommen hit!

Här kan du boka tid direkt, online!

Laughing girl showing thumbs up.