Norrmalms Kiropraktik & Friskvård AB

Skatteregler och avdragsrätt

Om du har ett eget företag (AB) och är arbetsgivare eller om du som anställd har friskvårdsbidrag så uppstår ofta frågor runt detta.

Här har vi samlat lite information runt detta! Övriga frågor hänvisar vi till Skatteverket, se länkar längst ner.

 

 

Det är skillnad på friskvård och besök hos kiropraktor.

 

1. Massage och träning är momsbelagt och räknas som friskvård. Erbjudande om friskvård måste ges till alla anställda på orten och vara av mindre värde.

2. Besök hos kiropraktor räknas som sjuk- och hälsovård och går under begreppet ”fri förebyggande behandling och rehabilitering”.

Kiropraktik är momsfritt och räknas inte till friskvård. Besök hos kiropraktor behöver inte omfatta alla anställda, utan den som du som arbetsgivare, för varje enskilt fall, bedömer skulle gynnas av det.

 

Vad just ditt företag vill betala för måste du kontrollera med din HR-avdelning då det är deras policy som avgör vad de vill betala för.

Men det kan vara bra att känna till den här skillnaden.

Här nedan ser du lite om rätten för företag (gäller aktiebolag) att dra av våra behandlingar.

Friskvård

Hos oss finns följande friskvårdstjänster:

  • Massage

  • Personlig Träning

  • Gruppträning

De aktiviteter som Skatteverket godkänner som friskvård är fritt från förmånsbeskattning om beloppet inte överskrider ett maxbelopp om 5.000:- per år (ink. moms). I det fall maxbeloppet överskrids blir man förmånsbeskattad från första kronan. Summan per aktivitet får inte överskrida 1.000:- per tillfälle för att räknas som mindre värde.

 

Fri förebyggande behandling och rehabilitering

Hos oss finns följande tjänster:

  • Besök hos Kiropraktor

Besök hos våra kiropraktorer är däremot inte skattepliktig förmån, om företaget bedömer att den anställde ifråga inte kan förvärvsarbeta fullt ut pga. besvär/värk/smärta och kan gynnas av behandlingen för arbetsförmågan. Dvs. att man behöver sätta in åtgärder som den anställde behöver för att återfå eller också behålla sin arbetsförmåga.

Några formella beviskrav med läkarintyg finns inte, men du som arbetsgivare ska göra bedömningen av den anställde individuellt och visa behovet och syftet med behandlingen. Det kan röra sig om anställda med en förhöjd sjukdomsrisk, som kan förväntas leda till nedsättning av arbetsförmågan.

Det finns ingen övre gräns för hur mycket detta får kosta per år. Men rimlighetsprincipen gäller säkert på något sätt.

Det räkas som fri förebyggande behandling och rehabilitering.

 

Vänliga hälsningar,

Suzanne Nay

Leg. Kiropraktor, klinikchef

Norrmalms Kiropraktik & Friskvård AB

Tel. 08-650 10 80

 

Läs om reglerna hos Skatteverket

Läs om avdragsrätt här

Läs om vad som är Friskvård

Obs! Skatteverket uppdaterar och ändrar ofta sina regler runt detta, varför vi friskriver oss från att denna information inte längre gäller eller att länken inte fungerar.

Gå då in på Skatteverkets hemsida: www. skatteverket.se